Selecteer een pagina

Wat leuk dat je mijn tweede blog opent om te lezen. De vorige blog was een intro, waar het schrijven bij mij vandaan komt en hoe blij ik word, van het geven van Pilates lessen. Maar ik wil meerdere onderwerpen dan alleen ‘Pilates’ met jullie delen in de Blogs, zo ook de coaching die ik heb.

Vandaag deel ik graag met jullie een stukje over mijzelf en de coaching die ik volg. Dat begint met de quote: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Sommige weten dan meteen: dat is een uitspraak van Pippi Langkous. Wist je dat nog niet, dan weet je het nu! Dit is een uitspraak die ik vaak tegen mijzelf zeg, of uitspreek tijdens mijn coaching. Dat laatste, is waar ik het over ga hebben in deze blog: Coaching.

Ik heb namelijk als zelfstandig ondernemer, een business coach en ben daar héél blij mee. Met Peper Graag Business is het bedrijf van Linda Peperkoorn, zij coacht, inspireert en daagt mij elke sessie weer uit!

Samen zijn wij begonnen aan een coachingstraject en zo kan ik, stap voor stap, groeien tot dat wat mijn doelen zijn en dat wat goed voelt. Zoals vele van jullie weten, ben ik Pilates docente en eigenaresse van Studio Nine in Hoofddorp. Naast het geven van lessen, komt er steeds meer bij kijken. Dat komt, omdat mijn bedrijf groeit. En als je groeit, is het best verstandig om dat met iemand te kunnen delen en zo af en toe eens goed te sparren. Nou kan dat ook makkelijk met mijn lieve vriend, ouders en vriendinnen. Maar dat is heel anders dan hoe dat met Linda gaat. Bij haar kan ik 100% mijzelf zijn en maak ik stappen, die ikzelf alleen niet had bedacht of in ieder geval niet helemaal zelf had durven maken.

Lesgeven is iets wat ik kan, dat gaat vanzelf. Maar een studio runnen, managen, onderhouden, communicatie prettig en gecontroleerd houden met docenten én klanten.. is wel heel veel ballen in de lucht houden. Dat kan ik ook wel, alleen is hulp daarbij heel erg prettig. Dat is dan ook precies wat er tijdens de coaching wordt besproken en gecoacht. Hoe ik bijvoorbeeld alles ook prima onder controle kan houden, terwijl het stressniveau stijgt of de lat niet té hoog ligt.

Afgelopen zomer ben ik met deze sessies begonnen, sindsdien ben ik elke keer een stapje verder gegroeid, in mijn ‘eigen ontwikkeling’. Dat stond voor 2018 het hoogste op mijn lijstje, waar liggen mijn talenten en waar liggen mijn valkuilen. Voor 2019 hebben Linda en ik samen, alweer nieuwe dingen opgesteld, waar we dit jaar aan gaan werken, een nieuw doel. Dat doel houd ik nog voor mijzelf.

Super fijn toch, om zo als zelfstandige toch de uitdaging te kunnen krijgen? En niet alles, alleen uit te hoeven zoeken, wat kan leiden tot handen in het haar en/of slapeloze nachten. Het voelde na mijn eerste sessie al zo enorm goed. Dat ik het nu, ruim een half jaar later, met jullie deel.

Ben jij ook zelfstandig ondernemer? Wil je ook met iemand kunnen sparren of ben je opzoek naar inspiratie/uitdaging? Dan zou ik het zeker aanraden om een coachingstraject te starten! Misschien is 1 gesprek wel voldoende om jou in de juiste richting te helpen.

Vind je het een te grote stap om gelijk een coach te zoeken die bij jou past? Kijk dan eens op internet. Daar vind je genoeg coaching tips & tricks, voor ondernemers. Bijvoorbeeld van Kelly Weekers of Annic ten Duis. Dat zijn buiten mijn eigen coach, óók twee inspirerende dames. Zij hebben videos op YouTube en blogs vol goede tips. Kelly en Annic hebben ook allebei een boek geschreven, beide boeken heb ik gelezen. Annic haar boek heet ‘Masterclass ondernemen’ en Kelly schrijft over ‘Happy life 365’, zeer zeker aanraders!

In deze Blog heb ik dus mijn favoriete dames/ inspiratiebronnen: Linda, Kelly en Annic met jullie gedeeld! Waarom ik zo blij ben, met het volgen van coaching en het hebben van een business coach. Veel plezier met rondsnuffelen op de websites van deze dames en wie weet tot de volgende Blog!

Liefs,
Nienke