Selecteer een pagina

Veel gestelde vragen

Om vele vragen in 1 keer te beantwoorden, heb ik voor jullie de meest gestelde vragen, op een rijtje gezet! Heb je een vraag die er niet tussen staat? Laat het aan mij weten, ik help je graag verder.

 

Waarom is een proefles duurder dan een les in de strippenkaart?

Dit is een veel voorkomende vraag. Er wordt veelal vanuit gegaan, dat je een proefles gratis doet. Dit is bij ons, bewust, niet het geval. Zodra jij voor de eerste keer bij Studio Nine binnen stapt, krijg je alle aandacht. Voor de les stellen wij (een van de docenten), allerlei vragen. Zodat wij, jou zo goed mogelijk kunnen begeleiden. Wij willen het verleden van jouw lichaam weten, daar gaat tijd in zitten. Zo kunnen wij het tijdens de les, jou zo prettig mogelijk maken. Na de les, besteden wij opnieuw veel aandacht aan jou. De persoonlijke aandacht blijft, elke les weer. Alleen zo’n eerste keer is dus gewoon bijzonder. Omdat wij meer tijd besteden, staat daar ook een iets hoger bedrag tegenover.

Waarom doe je een proefles of proeflespakket?

Wij adviseren altijd, om eerst een proefles te doen. Omdat wij met strippenkaarten werken. Is het wel zo prettig om eerst kennis te maken met de studio, de docent(en) en de STOTT Pilates methode! Of jij je op je gemak voelt in de studio en daarmee, of jij het prettig vindt om terug te komen bij Studio Nine voor een volgende les!

Een proefles pakket bestaat uit een Privé les (30 of 60 minuten), een mat les en een reformer les. Zo ervaar je alle 3 de mogelijkheden van lessen bij Studio Nine. En kan je daarna makkelijker beslissen, welke manier van les volgen, bij jou past!

Waarom Pilates?

Gewoon, omdat het natuurlijk de leukste manier van bewegen is ? (haha).

Pilates is goed voor veel! Ontspanning en inspanning. Lange – slanke – sterke spieren, waardoor je werkt aan het verbeteren van je houding, bewustwording daarvan en je lichaam nóg beter leren kennen. Pilates is de perfecte combinatie met welke sport dan ook!

Wat is het verschil tussen Stott Pilates en krachttraining op de sportschool?

1. Pilates is 3-dimensionaal (oefeningen worden in alle bewegingsvlakken uitgevoerd).
2. Weerstand van spiraal-veren lijkt op de natuurlijke spier contracties.
3. Nadruk ligt op concentrische/ excentrische spier contracties voor blessure preventie.
4. STOTT Pilates ® oefeningen zijn zeer geschikt voor revalidatie.
5. In Pilates oefeningen ligt de nadruk op het gebalanceerd trainen van spieren rondom de gewrichten.
6. Pilates gaat over-training en eenzijdige training tegen.
7. Pilates legt nadruk op kracht in combinatie met flexibiliteit (blessure preventie en efficiënter bewegen).
8. STOTT Pilates ® oefeningen zorgen voor verbeteringen in je postuur en het vergroot je bewustzijn van je eigen lijf.
9. Gewichttraining en STOTT Pilates ® training kan zeer zeker gecombineerd worden en is in speciale gevallen zelfs zeer aan te raden (hypermobiliteit).

Waarom zou ik kiezen voor Studio Nine?

Naast dat de (meeste) docenten bij ons, STOTT Pilates gediplomeerd zijn. Werken wij vanuit onze visie met de volgende 5 elementen: Beweging – Ontspanning – Aandacht – Vertrouwen – Groei. Deze 5 elementen staan elke keer, dat jij bij Studio Nine binnenkomt, weer centraal.

Je volgt een Pilates les, doet daardoor aan beweging én ontspanning tegelijkertijd. Wij geven jou persoonlijke aandacht, daardoor krijg jij meer vertrouwen in het doen van de oefeningen en in je eigen lichaam. Zo ga je elke week vooruit en staat daardoor GROEI centraal!

Vanaf wanneer kan ik weer meedoen aan de lessen, na mijn zwangerschap?

Ongeveer vanaf de 4e tot 6e week na de bevalling kan je weer rustig starten met beweegtrainingen. De Pilatestraining leent zich hier bijzonder goed voor, aangezien het een rustig een onbelaste vorm van bewegenis, met veel individuele aandacht voorhoudingen techniek. Een goede opstart dus om erna weer andere sportactiviteiten te kunnen oppakken. Vraag altijd ter controle aan de verloskundige of het alweer verantwoord is! Ieder lichaam is tenslotte uniek. Wij controleren ook altijd, de stand van de buikspieren, als jij (weer) les komt volgen. En geven dan aanpassingen tijdens de les, waar je op moet letten.

Kan je Pilates les volgens tijdens mijn zwangerschap?

Daar kan je tijdens de zwangerschap het beste aan mee doen. Dat telt dan vanaf je tweede trimester. Tijdens het eerste trimester, kan het geen kwaad om nog mee te doen aan de reguliere lessen. Geef het wel, aan de docent door, zodra je weet dat je in verwachting bent. Zo kunnen wij altijd aanpassingen geven als een oefening niet gaat of niet prettig voelt voor jou! Je bent de baas over je eigen lichaam.

Welke resultaten kan ik van Stott Pilates verwachten?

Je kunt een toename van kracht, flexibiliteit, souplesse, balans en bewustzijn verwachten. Algemene pijn, stijfheid en rug-nek-schouder pijn neemt af.

Kan ik afvallen van Pilates?

Pilates kan je in combinatie met een dieet helpen afvallen. Het is belangrijk om bewust met je voeding om te gaan. Wil je hierin professionele begeleiding? Neem dan contact op met Claudia van Feed Your Core, voor diverse mogelijkheden.
(Tel. nr Claudia: 0620408016)

Pilates oefeningen vergen veel bewustzijn en focus op je lichaam, waardoor je kleine veranderingen kunt voelen. Veel mensen komen in een meditatieve concentratie, waardoor je na verloop van tijd mentaal kunt groeien. Door het versterken van je spieren wordt je lijf strakker en verbetert je houding, wat je een slankere verschijning geeft.

Ik heb rugproblemen, kan ik wel Pilates doen?

Bij rugklachten moet je altijd eerst om raad van een arts en/of fysiotherapeut vragen, voordat je aan de trainingen begint, maar een Pilates training is zacht en gecontroleerd zonder onverwachte explosieve bewegingen. Het is daarom heel belangrijk, dat je met een gecertificeerde Pilates docent werkt, zodat je zeker weet, dat je de oefeningen correct uitvoert. Een ervaren docent kan oefeningen aanpassen aan beperkingen en een heel specifiek programma opzetten. Als je een regelmatig en stabiel trainingsrooster maakt, zal je zeker vermindering van de rugpijn merken.

Hoelang moet ik de training doen, voordat ik de resultaten kan zien?

Afhankelijk van hoeveel lessen je per week doet, zal het resultaat sneller zichtbaar en voelbaar zijn. Aanbevolen is om gemiddeld 2 keer per week te Pilatessen en in dat geval merk je na 10-12 trainingen het verschil. Uiteraard is dit per persoon verschillend en afhankelijk of je privé- of groepslessen volgt, of je nog andere sporten daarnaast doet en/of je blessures hebt. Het is ook belangrijk om met een gecertificeerd docent te werken, zodat je efficiënt en verantwoord traint.

Wat is het verschil tussen Stott Pilates en yoga?

Er zijn, net als bij Pilates, verschillende vormen van Yoga. Daarom zeg ik altijd, dat Pilates en Yoga veel raakvlakken hebben. Het is allebei Mind-Body gerelateerd en je werkt veel met de ademhaling. Je werkt bij Pilates met oefenmateriaal of met een van de apparaten. Vanuit STOTT Pilates werk je veel aan je postuur en natuurlijk je core-stability. Sommige Yogavormen doen dat ook, maar de meeste werken vanuit ontspanning aan het rekken en strekken van de spieren. En vanuit de 7 chakra’s, dat komt bij Pilates niet voor.

Kom het verschil een keertje ervaren.

Wat zijn Pilates apparaten en wat zijn de voordelen ervan?

Joseph Pilates maakte gebruik van matras spiralen bij het ontwikkelen van zijn bewegingsmethode. De eerste Pilates apparaten uit de jaren ’30, zien er dan ook uit als ingewikkelde bed-constructies. De apparaten zijn verder ontwikkeld en maken de Pilates Methode uniek. Er zijn verschillende Pilates apparaten: Cadillac, Reformer, Ladder Barrel, Spine Corrector en de Chair. De spiralen geven weerstand of juist assistentie bij het oefenen, de apparaten zijn hierdoor voor iedereen bruikbaar. Ander groot voordeel is, dat er 3D getraind wordt, waardoor de spier contracties met de spiralen heel erg op de natuurlijke spier contracties lijken (dit is anders dan de weerstand training met apparaten op de sportschool). Er zijn meer dan 300 Pilates oefeningen, waarbij alle spiergroepen op een dynamische en gecontroleerde manier getraind worden.

Bij Studio Nine worden de groepslessen gegeven op de mat, aan de barre en op de reformers. Privélessen worden op de mat, de reformer, de chair en de ladder barrel uitgevoerd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

 

Contact

 

Nijverheidsstraat 3A + B
2132AZ Hoofddorp

 

Administratie

admin@studioninepilates.nl

Nienke van Popering

info@studioninepilates.nl
06 83 94 15 55