Selecteer een pagina

Quarantaine – Blog 1

Het is vandaag dinsdag 24 Maart 2020. Om te weten welke dag het is, keek ik in mijn agenda. Want het is de 9de dag dat we in quarantaine leven. Vanaf maandag 16 maart 2020 moest ik de studio sluiten.

Het Corona virus maakt dat veel landen op ‘Lock Down’ zijn. Wij in Nederland mogen vrijwel niks tot 6 april of zelfs tot 1 juni. Dat betekent eigenlijk dat we in 2020 de lente “overslaan”. Een seizoen waar zoveel mensen naar uitkijken vanaf de eerste winter dag. De beestjes, bloemetjes & bijtjes. Dit jaar kunnen we het alleen vanaf onze balkons/vanuit onze tuinen zien. We worden gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven. En anders 1,5 meter afstand te houden.

Hoog sensitief

Als hoog sensitief persoon merk ik dat mijn gedachtes en emoties overuren draaien. Mijn lichaam geniet van de ontspanning. Dat voelt heel vreemd als Pilates docent. Om mijn gedachtes los te laten, ben ik nu aan het schrijven en luister ik veel meer muziek.

De muziek die ik normaal in de studio draai, luister ik liever niet. Daar komen namelijk mijn emoties van tevoorschijn. Dat is niet erg natuurlijk. Ik laat het toe, maar schakel daarna naar nummers/afspeellijsten van zo ongeveer 10 jaar geleden. Dit besef ik nu pas, nu ik het opzoek. Daarmee spoel ik terug naar toen ik 16 jaar was. Toen stond bewegen in mijn leven al centraal. Het liefste danste ik de hele dag. Wel kampte ik steeds meer met pijntjes in mijn lijf. De Scoliose die ik heb, maakte mijn rug stijf en moest ik leren leven met de pijn. Zoals de orthopeed tegen mij had gezegd, toen ik als 14-jarige uit mijn Boston Brace (korset) kwam, na 2 jaar gevangen te hebben gezeten.

Muziek is belangrijk!

Door mijn Scoliose ben ik op mijn 19e in aanraking gekomen met Pilates. En dan 6 jaar later, nu, bestaat mijn eigen Pilates studio in mei 5 jaar! Deze tijd laat mij heel goed beseffen waar ik vandaan kom en waar ik nu sta.

Voor mij is één ding heel duidelijk geworden deze week: ‘Muziek sluit aan of bezorgt gevoelens’.

Ik heb dit als kind/tiener ook altijd zo ervaren, tijdens het dansen. Maar het lijkt wel, of ik dit de afgelopen jaren af en toe kwijt ben geraakt. Ik ben heel serieus in het runnen van mijn bedrijf, dat ik vergeet hoe belangrijk muziek en dansen voor mij zijn. Even alles laten gaan, even in het moment zijn en vooral de volume HOOG!

Tijdens het schrijven van dit stuk, gaan er complete choreo’s door mijn hoofd. Merk ik dat mijn hart sneller klopt, waardoor mijn bloed sneller stroomt. Ik gloei van warmte. Zo af en toe slaak ik een diepe zucht. Mijn honderden gedachtes gaan langzaamaan uit mijn hoofd (op de danspasjes na). De zon staat op mijn gezicht, de lente ruikt heerlijk, morgen maak ik nieuwe video lessen voor volgende week.

Voor nu ben ik dankbaar dat mijn familie gezond is.
Zorg goed voor elkaar, stay safe!

Tot een volgende blog.

Liefs,
Nienke