Selecteer een pagina

Naast Pilates les geven, heb ik meerdere passies. Ik ben creatief en uit dat graag.
Niet altijd laat ik dat naar buiten komen. Ik maak graag foto’s, video’s of zorg ervoor dat de social media kanalen van de studio er goed uitzien, dat is wat er voor jullie zichtbaar is. Schrijven is iets wat ik graag doe, alleen ik maak er niet altijd tijd voor en hou het daarna voor mijzelf.

Nu wil ik jullie meenemen, in mijn verhaal en zal ik zo af en toe in een Blog, stukjes met jullie delen.
Zo kan het gaan over waarom ik met Pilates begonnen ben, mijn eigen ervaring.
Maar ik deel ook, wat mij zo blij maakt als Pilates docent! Want jullie zijn het bewijs dat het goed is voor je lijf, jullie zijn mijn drive om elke week de lessen uitdagend te maken en geven mij energie.

Niet iedereen weet hoe en wat je precies doet met het beoefenen van Pilates.
Je beweegt met je lichaam, je ademt en bent opzoek naar balans.
Waar komt dat allemaal vandaan? Hoe kan het zijn dat je bijvoorbeeld last krijgt van een lichaamsdeel als je beweegt met je arm of been? Alles staat met elkaar in verbinding en dat alles – begint in je hoofd.

Daarom is Pilates een controle over mind & body. Sporten wil ik het niet perse noemen, bewegen –  patronen maken, een flow creëren en ruimte maken in je lichaam. Dat is wat je met Pilates doet.

Bij mij in de studio, geven alle docenten, les volgens de STOTT Pilates methode. We zijn veel gefocust op de ademhaling en de andere basis principes. Mijn doel is met name dat je pijn vrij kunt bewegen, dat je daardoor in een flow komt en dat je het vast kan houden als je de les verlaat.
Zo ga je in het dagelijkse leven, steeds meer ervaren dat je kunt bewegen vanuit je centrum (je core) en dat, allemaal zonder klachten te hebben.

Zo kan je heel hard werken, zware gewichten gebruiken en zweten in de Gym. Maar met Pilates beweeg je langzaam, wordt er op je houding gelet én verbeter je daardoor je postuur. Ik zeg hier absoluut niet mee dat naar de Gym gaan slecht is. Ik geloof zelf alleen méér in Pilates, maar hey dat is logisch.. Anders was ik geen goede Pilates docente geworden!

‘Your only limit is your mind’ – toen ik vanmiddag deze quote voorbij zag komen en deelde op social media, ging er bij mij een belletje rinkelen. Nienke, pak je laptop en schrijf nou eens je eerste Blog.
Want dat alleen je hoofd jou kan tegen houden is iets wat ik vaak merk. Voor veel mensen ligt er een hoge drempel bij ons voor de studio, waarom zou je nou Pilates gaan beoefenen.. een beetje bewegen op een matje, pff, dat kan ik thuis ook wel!

Dat is dus wat er mis gaat, het zijn niet zomaar bewegingen, het is niet zomaar een lesje volgen.
Ik wil iedereen hier, in mijn eigen studio, elke dag meegeven: dat wat je met je lichaam doet, begint vanuit je geest (mind) en dat je het dan uitvoert met je lijf (body). Een opmerking ontvangen van een klant die luidt als: ‘ik kan dit niet’ is voor mij Chinees. Je kan namelijk alles! Als je maar weet, waar je moet beginnen.

Ik hoop dat je mijn eerste, spontane blog leuk vond om te lezen.
Beloof niet wanneer de volgende blog komt, maar wie weet..

Laat mij weten wat je ervan vindt!

Liefs,
Nienke