Selecteer een pagina

Quarantaine – Blog 2  

Dinsdagavond 14 april 2020 
Drie weken geleden schreef ik mijn eerste, persoonlijke Blog in quarantaine. 
Inmiddels zijn we in week 5 aangekomen. Ik merk, dat veel van ons één maand nodig hebben gehad om te landen. 
Om te kunnen wennen aan de situatie en het thuis zijn met het hele gezin, partner of alleen. 

Kleine dingen brengen groot geluk!
Het is prachtig om te zien, hoe creatief iedereen wordt. Hoe vriendelijk iedereen elkaar gedag zegt, als je je uitje hebt naar de supermarkt. 
Kinderen, die buiten spelen en met stoepkrijt op de straat schrijven: “Blijf gezond”. Elke generatie weet wat er in de wereld gebeurt. 
Maar ook iedere generatie leert hier iets van en dat zie ik als positief. Bijvoorbeeld hoe belangrijk het is om lief te zijn voor je dierbaren. 
Hoe belangrijk het is om goed met elkaar te blijven communiceren, ook op afstand. En hoe een klein gebaar al zoiets groots kan betekenen. 

Positive vibes
Ik focus mij sowieso meer op het positieve. Anders, als ik dagelijks het nieuws zou volgen, lig ik de hele nacht te draaien. 
Daarom luister en kijk ik alleen naar de persconferenties. Dan luister ik naar de “nieuwe regels”. Komende dinsdag 21 april hoop ik op positief nieuws. 
Dat we op gepaste afstand weer mogen sporten. Dat we de matten en reformers verder uit elkaar plaatsen en in kleinere groepen weer de studio in kunnen. Ik heb mijn plan al klaar liggen. Want ik begin alles met de dag steeds meer te missen. Mijn dagritme is totaal anders, de ene dag kruipt voorbij en de andere dag weet ik niet eens hoe laat het is, zo snel als de dag dan gaat. 

Groter bereik
De Video Pilates Lessen worden door steeds meer mensen afgenomen. Het bereik groeit en er doen mensen mee vanuit de regio Haarlemmermeer. Maar ook uit Noord-Brabant, regio Rotterdam en Den Haag. Zo groeit Studio Nine tijdens de Corona crisis op een andere manier door. 
Ikzelf heb de tijd en energie om het YouTube kanaal actiever te maken. Iets wat al een tijdje op mijn lijstje stond. 
Zo staat er een introductie van de Video Pilates Lessen online, met uitleg over de 5 basis principes. Maar ook mijn allereerste Slaap Meditatie ooit! 
Achter de schermen ben ik het online systeem aan het inrichten. Wat we toch écht gaan gebruiken, wanneer we straks de studio weer in mogen. 


5 jarig bestaan!
 
En dan hebben we nog een bijzondere maand op komst. De maand mei, die zie ik als een feestmaand en laat ik niet stilletjes voorbij gaan. 
Want op 21 mei 2015, gaf ik mijn allereerste mat les als Studio Nine. Dus in mei, laat ik me niet gek maken. En vier ik elke dag het 5 jarig bestaan van mijn Pilates Studio. Van alle ups & downs, die ik heb meegemaakt, ben ik omhoog geklommen naar het bedrijf, wat ik nu run. En waar ik óók in deze tijd 1000% voor ga. Door het “stil zitten” bruis ik van ideeën en energie! 
Wat voor een groot deel mede mogelijk wordt gemaakt door mijn klanten. Ik ben ze allemaal zo enorm dankbaar. Door hen ben ik gegroeid van een solo Studio naar een team van docenten, een Studio met meerdere ruimtes en is het gigantisch snel gegaan. 

Ik heb nu alle tijd om hierbij stil te staan. Om terug te kijken op de ‘Rollercoaster Ride’ van Studio Nine.
Dan ben ik trots op mijn avontuur en kijk ik enorm uit naar wat de toekomst gaat brengen. 
Want zoals Pippi altijd zegt: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan!” 

Liefs, 
Nienke